Ηχηρό μήνυμα του Πάπα για τους μετανάστες

Ηχηρό μήνυμα του Πάπα για τους μετανάστες


Ο επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας βρέθηκε στη Λαμπεντούζα και εξέφρασε τη στήριξή του στους μετανάστες

Σαν αιχμές κατά της ιταλικής Κυβέρνησης για τη στάση της στα πρόσφατα περιστατικά με τους μετανάστες που κατέφταναν στη Λαμπεντούζα, ωστόσο δεν επιτρεπόταν στα πλοία που τους μετέφεραν να δέσουν στο λιμάνι, μπορούν να εκληφθούν όσα δήλωσε τις προηγούμενες ώρες ο Πάπας Φραγκίσκος.

Ο επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας βρέθηκε για έκτη διαδοχική χρονιά στη Λαμπεντούζα και στη διάρκεια δημόσιας ομιλίας του, εξέφρασε τη στήριξή του στους μετανάστες.

«Είναι άνθρωποι και όχι απλά κοινωνικά ή μεταναστευτικά ζητήματα. Οι μετανάστες είναι πρώτα και κύρια ανθρώπινα όντα και σήμερα αποτελούν το σύμβολο όλων των ανθρώπων που απορρίπτονται από την παγκοσμιοποιημένη κοινωνία» τόνισε αρχικά ο Πάπας για να συνεχίσει: «Σε αυτή την έκτη μου επίσκεψη στη Λαμπεντούζα, οι σκέψεις μου πηγαίνουν στους τελευταίους που προσεύχονται στον Κύριο καθημερινά και ζητούν λύτρωση από όλα τα κακά που τους κυνηγούν και τους επηρεάζουν».

«Δυστυχώς, οι περιφέρειές μας είναι πυκνοκατοικημένες από ανθρώπους που έχουν απορριφθεί και βρίσκονται στο περιθώριο, έχουν καταπιεστεί, είναι φτωχοί και ταλαιπωρούνται. Οι πιο αδύναμοι και ευάλωτοι άνθρωποι πρέπει να βοηθηθούν» , καθώς «κανείς δεν έχει απορριφθεί ή αποκλειστεί από τον Θεό».[ad_2]

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.